Skrive guide

Endelig har vi fået en side som gør det muligt, at alle kan lave indhold til siden. Det er super fedt!

Men inden du går i gang med at lave nyt indhold (sider og indlæg) så læs lige denne korte guide, og undgå faldgruberne i WordPress. Du skal ikke være utryg ved at lave nyt indhold, du kan ikke ødelægge noget, og er du i tvivl om noget så bare spørg 🙂

Hvad er sider og indlæg?

Et indlæg er designet til indhold der har nyhedsværdi, og de bliver vist kronologisk på forsiden. Det vil oftest være denne type du vil have brug for. En side er beregnet til statisk information, og vises ikke på forsiden. Sider er fx brugt til indholdet i vores menu elementer øverst på siden.

Mere info her: Forskellen på WordPress sider og indlæg

Hvordan skriver du et indlæg?

Husk at vær grundig, gør indholdet interessant og relevant. Der ud over er det en fordel hvis du tilknytter en Kategori til dit indlæg det gør det lettere at finde indholdet igen. Hvis du ikke bliver færdig med at skrive din post, så bare brug gem kladde knappen og gør det færdig senere.

Du skal være opmærksom hvis du lavet copy/paste, der kommer ofte en masse formatering med i det indsatte tekst der får dit indhold til at fremstå lidt underligt.

Mere info her: Hvordan skriver jeg et indlæg?

Upload af nye filer (Medier)

Når i uploader nyt filer (billeder, word- og excel dokumenter o.s.v.) så får i mulighed for at redigere filen, det er en god ide at gøre det. Skriv en relevant beskrivelse til filen, hvis det er billeder så skriv eventuelt hvem der er med på billedet.

Beskrivelserne på filerne gør det muligt, at finde filerne igen i det store virvar af filer der eksistere i medier, da filerne bliver ‘søg bare’ når der er beskrivelser på.

Vær særligt opmærksom på, at store filer gør hjemmesiden langommere at åbne brugerne. Fx bør billede filer være i formatet .jpg eller .gif og undtagelsesvis i .png. (Din mobil gemmer automatisk i jpg). Video kan med fordel uploades til youtube.com og linkes til fra dit indlæg, da youtube er langt bedre til at styre video end vi er 🙂